Cum ieșim din apa înghețată?

Din cauza gerului extrem de puternic ce s-a abătut asupa Dobrogei, orice ochi de apă a înghețat bocnă. Din nefericire, există și oameni care se aventurează pe suprafețele de sticlă fără să știe cât de groasă este gheța. Există astfel riscul unor accidente stupide care pot deveni fatale pentru amatorii de adrenalină.

Temperaturile care au ajuns local și la -15 grade au făcut din lacuri adevărate patinoare și locuri de joacă înghețate pentru copii. Lacul Tăbăcărie a înghețat complet, iar pescărușii sunt singurii care îi mai dau viață. Totul pare încremenit în timp. Însă, nu puțini sunt cei care sunt în căutarea adrenalinei și fac, uneori, gesturi extreme pentru asta. Cei care se încumetă să meargă pe lac ar trebui să se gândească de două ori înainte să facă asta.

În ultimele câteva zile, temperaturile au fost peste limita înghețului, astfel că și gheața formată a început să se topească. Totuși, dacă se întâmplă să cădeți într-o apă înghețată, este bine să știți câteva tehnici de supraviețuire.

Odată ce ați reușit să ieșiți din apă, trebui să vă rostogoliți până ajungeți la marginea apei și ajungeți într-un loc sigur. Însă, cel mai bun sfat este să nu vă aventurați și să admirați lacurile înghețate, de pe margine.

Reporetr: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea