Cum functioneaza terapia prin dans

Terapia prin dans reprezintă utilizarea miscarii in scop psihoterapeutic, pentru a promova integrarea emotională, psihică si comportamentală. Obiectivul terapeutic este obtinerea unui echilibru sănătos si a sentimentului de plenitudine.

Specialiştii afirmă că dansul este o activitate care scade tensiunea, datorită dilatării unui număr mare de vase sanguine. În timpul dansului se deschid capilarele nefuncţionale până la începerea activităţii.

Dansul este, de asemenea, un mijloc eficient de prevenire a insuficienţei venoase. În plus, practicat cu regularitate, dansul creşte nivelul colesterolului “bun” în devafoarea celui “rău” şi îmbunătăţeşte cu 15 la sută capacităţile respiratorii.
În ceea ce priveşte preferinţa pentru dansuri, psihologii afirmă că persoanele interiorizate preferă dansurile lente, iar cele extrovertite sunt atrase de dansurile ritmice.

Tipurile de dans au şi o serie de alte avantaje. Astfel, tangoul este recunoscut pentru efectul de tonifiere a gambelor şi coapselor şi contribuie la o mai bună coordonare a mişcărilor.

În schimb, valsul întăreşte muşchii picioarelor şi îmbunătăţeşte respiraţia. Salsa este un tip de dans indicat pentru combaterea şi prevenirea durerilor de spate.

Dansurile ritmice sunt o metodă practică de ardere a caloriilor, de eliminare a toxinelor şi de instalare a stării de bunădispoziţie!