Cum funcționează aromoterapia

Termenul este originar din Franta. Pentru prima oara a fost utilizat de un chimist francez, a carui lucrare “Aromatherapie” a fost publicata 1928. Este mai mult decat o simpla ramura a botanicii. Deoarece trateaza energiile subtile ale plantelor aromatice aflate in legatura permanenta cu forta vietii, si  este asociata cu vechiul concept chinez Yin si Yang.

Aromoterapia se refera la ameliorarea sau vindecarea diferitelor boli cu ajutorul aromelor si a parfumurilor, dar si a unor produse volatile sau odorizante extrase din plante aromatice.

Esentele nu produc dependenta si nu au efecte secundare daunatoare si, de aceea, acest tip de practică terapeutică are un interes din ce in ce mai crescut in rezolvarea si ameliorarea bolilor.

Uleiurile esentiale sunt formate din molecule aromatice, care sunt usor absorbite prin piele si respiratie pe masură ce ajung in plămâni. Aceste elemente componente terapeutice, pătrund apoi in sistemul circulator si sunt transportate in intregul organism unde iși manifestă proprietatile vindecatoare.

Pentru că acestea sunt foarte concentrate este necesară utilizarea unei cantitati reduse de ulei esential pentru a se obtine rezultatele dorite.
Cand uleirile esentiale de calitate sunt folosite corect, combinarea intr-un mod placut de arome, bai si masaje aromatizate, ca si alte tratamente de acest gen, actionează pentru redobandirea echilibrului, vindecării si tratării intregului organism, intr-un mod natural.