Cum a fost lăsat liber americanul violator?

Caz revoltător la Constanța. Cetățeanul american acuzat că a drogat și violat mai mulți tineri, racolați din cluburi, a fost lăsat în libertate, inițial, pe motiv că…violurile nu au fost comise în stradă, ci pe domeniul privat, în speță, în apartamentul individului. Acest aspect reiese din motivarea judecătorului primei instanțe, cu privire la soluția dată la sfârșitul lunii trecute.

Etan Tzvi Dimant, studentul la Medicină cu dublă cetățenie, americană și israeliană, acuzat că viola tineri în propriul apartament după ce îi droga, a fost lăsat  în libertate, inițial, după ce instanța a crezut de cuviință că acesta nu prezintă pericol public. Deși au fost dosare cu infracțiuni ceva mai ”blânde”, pe rolul Judecătoriei, în care s-a dispus arestul preventiv, în cazul de față, judecătorul, nimeni altul decât Bogdan Alexandru Arhip, a hotărât că infracțiunile comise de studentul american nu sunt atât de grave, motiv pentru care l-a lăsat liber, sub control judiciar.  Binențeles că procurorii au atacat decizia primei instanțe, iar Tribunalul a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.  Interesantă este, însă, opinia judecătorului Arhip care, potrivit unor surse, în motivarea deciziei de a-l lăsa liber, susține  că un viol este mai grav dacă se produce în plină stradă, decât într-o locuință, proprietate privată.

De remarcat că judecătorul Bogdan Alexandru Arhip nu este la prima ispravă de acest gen. Anul trecut, a devenit vedetă în urma pronunțărilor date în dosarul ”Micul Regat” sau ”Grădinița Groazei”, cum mai era cunoscut. La vremea respectivă, judele a dispus, în mai multe rânduri, aducerea copiilor cu duba Jandarmeriei, însoțiți de jandarmi, pentru a fi audiați în legătură cu abuzurile celor 3 educatoare care i-au maltratat. Ulterior a intrat în atenția comisiei judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii. Un alt dosar în care apare numele judecătorului Arhip este cel al medicului homeopat Victor Emanuel Boț, din Constanța, acuzat de viol în rândul minorilor, care a fost la un pas să fie lăsat liber, tot grație lui Bogdan Alexandru Arhip.

Redactor: Daniel Albu