Cultura şi tradiţia japoneză au poposit la malul mării (VIDEO)

Am păşit pragul Muzeului de Marină şi am intrat într-o altă lume, plină de culoare, origami, gheişe şi artă japoneză.

Cunoscute drept embleme ale culturii japoneze, gheişele au fost întotdeauna admirate în toată lumea. Atrag atenţia cu aspectul fizic impecabil şi au trezit de-a lungul timpului interesul bărbaţilor şi al femeilor deopotrivă.

Lângă frumoasele gheişe, prin intermediul expoziţiei de fotografie Yamataikoku, am pătruns în centrul Japoniei. Fotografiile sunt specifice ţării şi încearcă să arate publicului obiceiurile şi tradiţiile de zi cu zi ale japonezilor. Sunt momente reale din viaţa locuitorilor de rand.

Mergem acum după muzică. Într-un alt colţ, câţiva luptători de aikido fac demonstraţii.

Micuţii care au dorit să le ofere părinţilor un cadou special au fost iniţiaţi în arta împăturirii hârtiei, de artişti din domeniu. Origami constituie arta plierii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsuflețite sau forme decorative abstracte. Nu trebuie să uităm că formele tradiționale ale acestei arte sunt modelele de cocori, broaște, berze, baloane și corăbii.

Am părăsit, cu greu, Japonia de la malul mării. Însă nu cu mâna goală : am primit o floare origami şi am învăţat că această ţară din Asia de Est este una plină de culoare, cu poveşti de basm şi o tradiţie impresionantă. Trebuie să mai amintim şi faptul că la ora actuală, în Japonia mai există doar aproximativ o mie de gheise.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: George Dima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.