Cultura, promovată copiilor

Zeci de elevi constănțeni au văzut, seara trecută, pentru prima dată în viață, un spactacol de teatru și au rămas impresionați. Sala Casei de Cultură a Sindicatelor le-a fost gazdă, iar piesa care i-a cucerit, De-ale Carnavalului, le-a adus în față cunoscuti artiști din București. Comedia a reușit rapid să îi cucerească și să le dezvolte interesul pentru cultură.

Spectacolul De-ale Carnavalului a reușit să aducă în sala Casei de Cultură sute de spectatori, dovadă că interesul pentru cultură există în continuare . Artiștii veniți din capitală, în frunte cu Eugen Ionescu, au reușit, datorită piesei de un comic irezistibil, să creeze timp de două ore o atmosferă plină de voie bună.

Printre sutele de fani ai teatrului, în sală au fost prezenți și elevi constănțeni care nu au mai văzut niciodată un spectacol de teatru. Piesa lui Caragiale a fost cea care a deschis stagiunea de teatru din viața lor și le-a deschis apetitul pentru cultură.

Pentru a-i instiga la cultură pe elevi, pe studenți și pensionari, conducerea Casei de Cultură a lansat programul Doi pe un bilet ceea ce înseamnă că fiecare achită jumătate din preț și vede un spectacol.

Piesa dinamică și fidelă conceptului original, a fost scrisă în trei acte. Interpretarea actorilor bucureșteni a fost una de clasă, fiind apreciată de constănțenii cunoscători de teatru.

Scena Casei de Cultură din Constanța va găzdui în următoarea perioadă nume importante, precum Iris, Ștefan Bănică, Radu Beligan, Ștefan Hrușcă și Holograf.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea