Cultura din Medgidia, uitată de autoriăţi (VIDEO)

De-a lungul anilor, nu s-a investit deloc în reabilitarea acoperişului, motiv pentru care, în prezent, clădirea este serios afectată de ploi. Edificiul aparţine Consiliului Judeţean şi a fost construit în 1975. Cladirea beneficiază de o arhitectură aparte, dar lipsa de interes a autorităţilor, în decursul acestor ani, şi-a lăsat amprenta. Muzeul este  închis din anul 2009. De atunci au inceput şi problemele, mucegaiul a pus stăpânire pe construcţie, iar exponatele pe care le gazduia erau puse in pericol. Lucrările au fost mutate la Muzeul de Artă Constanta, cu promisiunea că piesele vor fi înapoiate odată cu reabilitarea instituţiei.

Medgidienii sunt dezamagiţi de autoritaţi, care din 2009 şi până acum nu au găsit fonduri pentru a reabilita clădirea. Ei spun că nu au un obiectiv cultural unde să îşi ducă micuţii, nu au ce să le arate despre istoria oraşului sau despre marele pictor născut  în Medgidia.

Singura modalitate de a viziona exponatele este accesarea mediului on-line. Cei interesaţi pot vizita site-ul www.galerievirtualamedgidia.ro, unde găsesc detalii despre pictori şi lucrările lor.

Reporter: Catalina Smerec ; Imagine: Dan Pauna