Cultura chineză și cea română și-au dat mâna la Medgidia

Înfrățirea celor două popoare, realizată atât spiritual cât și la nivelul orașelor, constituie o punte de legătură între civilizații. Cu ocazia inaugurării expoziției, oficialitățile din Medgidia au primit vizita Consulului General al Republicii Populare Chineze la Constanța.

Primăria Municipiului Medgidia, în colaborare cu Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanţa, a organizat la Casa de Cultură I.N Roman din localitate, expoziţia de artă fotografică „Culture and citizens în Shanghai“. Evenimentul a reunit oficialități locale și de la Consulatul Republicii Populare Chineze din Constanța, pentru a evidenția prin intermediul fotografiei prietenia dintre cele două popoare.

Evenimentul a luat naștere datorită înfrățirii Municipiului Medgidia cu orașul chinez Țumadian și are scopul de a continua și dezvolta relațiile economice și culturale dintre cele două popoare.

Pentru oamenii de cultură ai Medgidiei evenimentul a fost un moment prielnic de a invita publicul să cunoască o parte nouă și diferită a civilizației chineze.

Evenimentul se înscrie pe linia acțiunilor dedicate schimburilor interculturale romano-chineze și a legăturilor dintre municipiile înfrățite.

Redactor: Paul Alexe