Cultura asiatică s-a mutat pentru o zi la malul Mării Negre

Arta Japoneză s-a mutat, pentru o zi, la malul Mării. Astăzi, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța  a fost gazda Festivalului  Aki Matsuri, organizat de către Asociația Sakuranbo.

Toamna mohorâtă și-a făcut apariția, dar asta nu i-a ținut în casă pe constanțeni, care, cu mic cu mare, au făcut cunoștință cu arta și cultura japoneză.

Evenimentul, organizat de către Asociația Sakuranbo, este un festival de cultură, muzică și artă japoneză.  În cadrul acestuia, au fost  prezentate  ateliere de origami,  ikebana,  yukata,  cosplay și gastronomie japoneză, la care a participat activ și publicul prezent.

Origami, această artă a plierii hârtiei, este  utilă  pentru copii deoarece le stimulează îndemânarea, creativitatea şi  capacitatea de concentrare, îmbunătăţindu-le, în acelaşi timp, performanţa şcolară. Deasemenea, origami este recomandat și adulților, deoarece reprezintă o activitate relaxantă şi distractivă, ce nu necesită vreun talent deosebit, dar care oferă satisfacţii inedite. Zeci de constănțeni s-au putut bucura, astfel, de o atmosferă  specific asiatică, chiar în centrul vechi al orașului de la malul Mării Negre.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea