Cuiburi artificiale în Parcul Tăbăcăriei

Reprezentanții Societății Ornitologice din România vor monta în Parcul Tăbăcărie mai multe cuiburi artificiale și hrănitori pentru păsările cântătoare, dar și panouri informative, privind speciile care trăiesc în acest habitat.

Proiectul „România Prin Aripi”, dezvoltat de Societatea Ornitologică Română (SOR), a ajuns la al treilea an consecutiv în care ajută păsările cântătoare să supraviețuiască iernilor grele.

Prin acest proiect sunt amplasate hrănitori pentru păsări, care sunt alimentate cu semințe pe timp de iarnă, sunt amplasate cuiburi artificiale și panouri informative în parcurile din cele mai mari orașe. Până la această oră, pe listă sunt București, Cluj Napoca, Bistrița, Slănic Moldova, Sinaia, Craiova, Oradea, Baia Mare, Iași, Brașov, Buzău și urmează Tulcea, Sibiu și Constanța pe 13 februarie, în Parcul Tăbăcăriei.

„Anul acesta, mottoul nostru este – Fără pâine! – ca un semnal de alarmă către oamenii care vor să ajute păsările să treacă de iarnă, dar greșesc și le oferă pâine. Păsările au nevoie de nucă, de semințe, de fructe, nu de alimente procesate. Pâinea le face rău, iar dacă e în cantități prea mari – mucegăiește și ajunge să fie consumată de șobolani”, a declarat Valentin Marin de la Societatea Ornitologică din România

Prin acest proiect se încercă oferirea unui model pentru cei care doresc sa se implice în activități de protecția pasărilor și a mediului.

Redactor: Sondra Sandu