Cuc și Teodorovici, în vizită la Podul Tulcea – Brăila

Lucrările la Podul peste Dunăre Tulcea-Brăila sunt în toi! În momentul de față, se muncește asiduu aproape non-stop, cu unele utilaje chiar 24 de ore din 24.

Miniștrii Transporturilor și Finanțelor Publice au vizitat stadiul execuțiilor realizate până în prezent la cel mai complex proiect de infrastructură de la Revoluţie încoace. Alături de cei doi demnitari s-au aflat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, vicepreşedintele Dumitru Mergeani şi prefectul Lucian Furdui.

Prezenți pe șantier, pe malul tulcean al viitorului Golden Gate românesc, oficialii de la București au făcut aprecieri pozitive cu privire la ritmul lucrărilor pe care le consideră ca fiind în grafic.

Miniștrii au subliniat că nu există nicio problemă din punct de vedere al finanţării lucrării.

Podul suspendat peste Dunăre este cuprins în Master Planul General de Transport al României si face parte din categoria proiectelor de tip Investitii Teritoriale Integrate, finanțabile din Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020, Axa Prioritară 2 “Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient”.

Lungimea totală a Proiectului este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila – Jijila, care se va desfășura pe o distanță de aproximativ 19 km și tronsonul de legatură cu DN22 Smârdan – Măcin, de aproape 4,4 km.

Podul suspendat peste Dunăre, structura principală din cadrul Proiectului, va avea o lungime de 1.974,30 de metri.

Redactor: Mihaela Țânțaru