Cu undiţa în baltă

Cu undiţele în baltă şi cu momeala pregătită, zeci pe pescari se întrec în fiecare zi la pescuit. La intrare în staţiunea Mamaia pe malul lacului Siutghiol, fiecare are un loc de unde speră să prindă peştele cel mai mare. Înarmaţi cu multă răbdare şi cu momeala cea mai bună, pescarii aşteaptă chiar şi zeci de minute până să prindă vreun peşte.  Nea Stelian face asta de 40 de ani şi consideră hobby-ul cea mai bună metodă de relaxare. Se pare că lui Stelian i-am purtat noroc. Cât am stat de vorbă cu el a prins trei peşti.

Valeriu este şi el pescar amator. Iubeşte marea, dar mai ales ce oferă ea. El a învăţat să pescuiască de la prietenii lui încă de mic. Acum, la aproximativ 60 de ani, vine în fiecare weekend pe malul lacului pentru a se elibera de stresul şi agitaţia din oraş.

Şi dacă aţi spune că pescuitul este doar pentru bărbaţi, vă înşelaţi. Tanti Anişoara, este unul din exemplele că şi femeile se pot bucura de aceleaşi hobby-uri ca şi sexul puternic.

Şi cum pescuitul necesită multă răbdare şi timp, iar afară vremea este răcoroasă, unii dintre pescari au venit cu medicamentul cel mai bun … o ţuică de prună cum numai în Ardeal se găseşte.

La finalul partidei de pescuit, fiecare a plecat acasă cu sacoşa plină. Mulţi spun că vor pune peştele fie la marinat, fie pe grătar. Aşa că poftă bună.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: George Dima