Cu gașca la mare… (VIDEO)

Cine crede că localitatea Costineşti nu mai este staţiunea Tineretului, ar putea să aibă o mare surpriză… Mii de elevi, liceeni sau studenţi îşi petrec vacanţa aici, tentaţi fiind de preţurile mici de la cazare, de nisipul fierbinte şi discotecile care “bubuie” noapte de noapte. Chiar dacă mulţi dintre ei nu au atins încă vârsta majoratului, permisiunea părinţilor nu mai este de mult de problemă. Aceasta este şi povestea unor tineri din Brăila, care, după un an în care au visat la valurile mării, s-au urcat astăzi în primul tren spre litoral în căutarea… libertăţii.

Cei mai mulţi dintre ei merg la acelaşi liceu. Ceilalţi, sunt vecini de cartier sau cunoştinţe, dar toti au acelaşi scop: să ajungă la mare! Drept urmare, şi-au făcut bagajele şi au luat drumul litoralului. Destinaţia finală, Costineşti!

Pregătirile durează de peste un an, de când au fost ultima dată la mare, cam în aceeaşi formulă. De atunci, visează non stop la momentul în care se vor distra, din nou, în staţiunea Tineretului.

În ceea ce priveşte permisiunea părinţilor, lucrurile s-au rezolvat uşor…

Mai greu a fost pentru domnişoare, pentru care pregătirile de vacanţă necesită timp, nervi şi mai ales bani. Fetele au scos din buzunar câteva sute de lei ca să fie sigure că nu le va lipsi nimic din garderoba de vacanţă.

Aşadar, distracţia poate începe… iar în ceea ce priveşte responsabilitatea, sarcinile vor fi împărţite…

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Alex Brinzaru