Cu ce noutăți vine noul an școlar la Constanța

Noul Inspector Școlar General al Inspectoratului Județean Constanța, Petrică Miu, i-a convocat la ședință pe directorii instituțiilor de învățământ preuniversitar din județ. Astăzi, 8 septembrie, la orele 10 ale dimineții, sala de ședință de la Palatul Copiilor din Constanța era neîncăpătoare pentru cei prezenți.

Petrică Miu este, începând de marți, noul director al Inspectoratului Școlar General Constanţa, înlocuind-o pe Zoe Gabriela Bucovală,  revocată din funcţie de Ministerul Educaţiei.

Prima ședință a acestui an susținută de noul inspector, pentru directorii instituțiilor de învățământ preuniversitar, a debutat cu activitatea de premiere a elevilor cu rezultate exceptionale la examenul de Bacalaureat și Evaluare Națională.

Cei care au obținut nota maximă la aceste două examene, au fost premiați cu o sumă de bani. Astfel,  cei cu rezultate excepționale la Bacalaureat au primit câte 3000 de lei,  iar cei fruntași la la Evaluarea Națională  au primit câte 1000 de lei

Ședința a continuat cu discuții punctuale despre fonduri, manuale, organizare, orar și avize dar și despre probleme legate de modernizare. Și abandonul școlar a fost subiect de discuție în cadrul ședinței. A fost amintit și faptul că Primaria Municipiului Constanța și Consiliul Județean sunt alături de instituțiile de învățământ, părinți și elevi, prin diferite programe și noi proiecte. Unul dintre acestea se numește ”Tablete pentru toți copii județului” .  Prioritatea momentului, așa cum a fost precizată în cadrul ședinței, este asigurarea unităților de învațământ cu personal didactic necesar tuturor catedrelor.

Începând de luni, 11 septembrie, clopoţelul va suna pentru circa 120.000 de elevi constănţeni, cuprinşi atât în unităţile de învăţământ de stat, cât şi particulare.

Reporter: Ramona-Mary Manea ; Imagine: Adrian Florea