Cu BAC-ul luat si cu ceva bani de la părinţi, tinerii constănţeni aleg să plece din ţară (VIDEO)

Dacă vor să studieze la o facultate în străinătate, târgul WORLD Eduation aflat la prima ediție în Constanța, vine în sprijinul tuturor liceenilor cu peste 300 de programe universitare.

La târg au venit peste 100 de universităţi din Marea Britanie, Elveţia Olanda, Danemarca, Statele Unite, Grecia,  Spania şi Italia. Fiecare vrea  să îi atragă pe tinerii constănţeni cu cele mai bune oferte.

La Târg am întâlnit-o şi pe Alina. A venit însoţită de unul dintre profesori şi de colegi. Este clasa a opta la o şcoală de prestigiu din Constanţa şi se gândeşte de pe acum să meargă la o facultate în străinatate. S-a gândit chiar şi la un domeniu. Vrea sa studieze….designul.

Nu doar Alina este interesată de o universitate de peste hotare. Peste 600 de tineri au venit la Târg  să cerceteze “piaţa”.

Părinţii care au venit alături de copi spun că ar prefera o facultate în afara ţării pentru că după finalizarea studiilor sunt mai multe oportunităţi de angajare.

Pentru cei care nu vor să părăsească judeţul, va fi lansată campania de înscriere pentru programul de schimb cultural numit „Work and Travel“. Acesta permite stundeţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani din întreaga lume să lucreze pe perioada verii în Statele Unite ale Americii. Programul are o durată de trei luni şi jumătate. Cei care vor pleca vor avea şanse să câştige între 4.000 şi 6.000 de dolari, cu condiţia să cunoască bine limba engleză.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: George Dima