CSM intervine în cazul “Grădinița groazei”

Consiliul Superior al Magistraturii intervine în cazul judecătorului constănțean care a dispus citarea copiilor cu mandat, pentru a fi audiați în cazul abuzurilor reclamate la Grădinița Micul Regat din Constanța. În această dimieață, reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au confirmat faptul că preşedintele instituției a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la cazul judecătorului constănţean Alexandru Bogdan Arhip.

Sesizările preşedintelui Consiliul Superior al Magistraturii vizează întregul comportament al judecătorului în acest proces, culminând cu citarea minorilor care ar fi fost abuzaţi în cadrul centrului educaţional Micul Regat, cu mandat de aducere la instanţă, pentru a fi audiaţi.

„Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de aspectele semnalate în spaţiul public, prin intermediul mass media, referitoare la cazul “Grădiniţa groazei”, aflat în curs de judecată pe rolul Judecătoriei Constanţa.

În acest context, (…) domnul judecător Mircea Aron, preşedintele Consiliului, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări prealabile cu privire la activitatea, conduita şi respectarea obligaţiilor profesionale de către domnul Bogdan Alexandru Arhip, judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa”, se arată în comunicatul Consiliul Superior al Magistraturii.

La finalul verificărilor prealabile desfăşurate de Inspecţia Judiciară, în cazul în care există temei, Inspecţia poate sesiza, la rândul ei, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliul Superior al Magistraturii, demarând acţiunea disciplinară împotriva magistratului. Procedural, verificările pot dura 45 de zile, termen ce poate fi prelungit cu încă 45 de zile.

Redactor: Paul Alexe