Crucea Roșie, la ceas aniversar!

S-au împlinit 141 de ani de la înființarea Societății Naționale de Cruce Roșie din România. Voluntarii dâmbovițeni marchează acest moment prin suținerea unor concursuri și a unor activități de pregătire. De asemenea, chiar de ziua lor, o parte dintre voluntari s-au aflat în Piața Tricolorului din Târgoviște pentru o activitate în domeniul sănătății populației.

4 IULIE este Ziua Crucii Roșii Române, de la înființarea căreia se împlinesc anul acesta 141 de ani. Pentru a marca cei 141 de ani de activitate umanitară  neîntreruptă, volunarii dâmbovițeni au  sărbătorit prin muncă, participând la o activitate prin care cetățenii care au dorit să verifice starea lor de sănătate prin măsurarea glicemiei și a tensiunii arteriale au avut această posibilitate.

În programul dedicat aniversării celor 141 de ani  sunt cuprinse și alte activități precum organizarea pregătirii intensive a echipajului “Sanitarii Pricepuți” pentru a participa la Competiția Națională de Prim Ajutor care se va desfășura la Poiana Pinului, oganizarea unei tabere de pregătire în colaborare cu Serviciul Public Județean Salvamont-Salavaspeo Dâmvovița, acordarea primului ajutor în cadrul Programului Litoral și proiectul „Banca de Alimente”. Filiala Dâmboițeană își manifestă în continuare deschiderea pentru a primi noi voluntari alături de care să scrie pagini din istoria acestei organizații.

Redactor: Andreea Barbu