Crucea Roșie, la ceas aniversar

Crucea Roșie Română împlinește astăzi 142 de ani de la înființare, perioadă în care s-a aflat mereu în prima linie a asistenței umanitare prin suportul pe care l-a acordat. 

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie. Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare .

Printre semnatarii actului de înființare a Crucii Roșii Române se regăsesc importante personalități ale vremii: Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturdza și dr. Carol Davila. Primul președinte al CRR, a fost prințul Dimitrie Ghica, in perioada1876-1897. In cei 142 de ani de activitate neintrerupta, Crucea Rosie Romana a fost condusa de 22 de presedinti, personalitati de seama ale istoriei tarii noastre, medici ilustrii, profesori si istorici.

În prezent, Crucea Roșie este împărțită pe filiale, fiecare aparținând câte unui județ al țării sau sector al capitalei. Filiala județului Constanța numără 600 de membrii și 70 de voluntari activi.

Redactor: Sondra Sandu