Crucea de Bobotează, scoasă din apă de un năvodărean

Mii de constănțeni au asistat la slujba de bobotează urmată de aruncarea crucilor în apa Mării Negre. 14 persoane au sărit în apa aproape înghețată. Printre cei care au reușit să prindă una dintre cele 3 cruci se numără și un năvodărean în vârstă de 31 de ani care speră să aibă un an norocos.

 

Ceremonie solemnă pe faleza cazinoului din Constanța după terminarea slujbei la Catedrala Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Arhiepiscopul Tomisului a coborât în mijlocul mulțimii, iar în urma lui carele trase de boi au adus apa sfințită.

Bodor și Boandi sunt doi dintre boii ce au fost aduși de stăpâni tocmai din județul Brașov ca să tragă unul dintre carele umplute cu apă sfințită.

După sfințirea apei, a venit rândul celor curajoși să se arunce după cruce în apa aproape înghețată. Arhiepiscopul a coborât pe scările din apropierea cazinoului, iar apoi de pe o ambarcațiune a aruncat în apă trei cruci. Zece scafandri și patru oameni fără nicio prgătire s-au încumetat să sară în apa rece. Unul dintre cei care au reușit să prindă o cruce este Adrian, un năvodărean în vârstă de 31 de ani.

De sărbătoarea Botezului Domnului, se spune că toate apele se sfințesc.

Slujba și ceremonia s-au încheiat aproape de ora 14, iar aproximativ 5000 de constănțeni au asistat la eveniment, alături de autoritățile locale.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: