Crosul Olimpic, ediția nr. 30

Constanța a găzduit, în această dimineață, ediția a 30-a a Crosului Olimpic, competiție care a fost găzduită de orașul de la malul mării și în anul 1987, la prima sa ediție. Evenimentul s-a bucurat de prezența președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

La competiție au participat aproximativ 300 de concurenți, printre care și luptătorii răniţi în misiunile din teatrele de operațiuni, care fac parte din lotul Invictus Team România.

Startul a fost dat de președintele COSR, fostul campion olimpic Mihai Covaliu, din fața Sălii Sporturilor, iar traseul în lungime de cinci kilometri a continuat pe Strada Mircea Cel Bătrân, Bulevardul Mamaia cu sosire la Aqua Magic în stațiunea Mamaia.

Prima ediție națională a Crosului Olimpic s-a desfășurat tot la Constanța, în urmă cu 30 de ani, câștigător fiind marele campion Ilie Floroiu, actualul președinte al CS Farul Constanța.

Printre participanții la prima ediție s-a numărat și unul dintre decanii de vârstă ai participanților de la actuala ediție, atletul veteran Traian Petcu, cel care n-a pierdut niciuna dintre edițiile Crosului Olimpic de la Constanța.

La final, organizatorii au oferit premii celor mai buni dintre participanți, pe 5 categorii de vârstă, masculin și feminin.. Deasemenea, au fost acordate premii speciale pentru persoane cu dizabilități, pentru cea mai numeroasă familie prezentă la start, pentru cea mai vârstnică participantă, dar și un premiu pentru o viață dedicată sportului, oferit fostului atlet Dumitru Momescu.

Reporter: Paul Alexe ; Imagine: George Dima