Creșterea pensiilor cu 40%, reintrodusă în comisiile din Parlament

Cu toate că România este lovită de pandemia de coronavirus, PSD nu renunță la legea pe care partidul a promovat-o acum un an.

Ordonanța de Urgență a Guvernului privind rectificarea bugetară care prevede majorarea pensiilor cu doar 14%, de la 1 septembrie, și amânarea creșterii salariilor profesorilor până în 2021, a fost modificată în comisiile de specialitate din Parlament. Prin urmare, social democrații obligă Guvernul Orban să mărească pensiile și să crească salariile încă din acest an, deși România se confruntă cu o criză economică.

Modificările propuse de PSD au fost deja adoptate în comisii. Acestea vin ca o bombă pentru bugetul de stat. Ordonanța de Urgență, cu modificările făcute în comisii urmează să intre la vot în plenul reunit al Parlamentului. Premierul Ludovic Orban a anunțat deja că Guvernul va ataca la CCR legea, dacă PSD va introduce cheltuieli în plus.

Potrivit specialiștilor economici, majorarea pensiilor va duce la un adevărat colaps, iar economia țării nu poate susține asemenea măriri. Practic, datoria publică s-ar duce spre 60% din PIB și, deja, în 2021 se anunță noi taxe și înghețări de pensii și salarii.

Redactor: Oana Jărloianu