Creștere alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus

În România se înregistrează, pe zi ce trece, mai multe cazuri de infectare cu virusul Sars-CoV-2. Totuși, autoritățile consideră că situația nu este scăpată de sub control și încă mai sunt șanse ca în două-trei săptămâni curba infectărilor să se stabilizeze.

Potrivit ministrului, vina este comună, atât a autorităților, cât și a populației care nu mai crede în existența acestui virus. Întrebat dacă vom ajunge, din nou, la starea de urgență, ministrul a afirmat că atât timp cât oamenii vor respecta măsurile care se impun, autoritățile nu vor lua această decizie.

Cu toate acestea, Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, ia în considerare scenariul în care România se va întoarce în stare de urgență din 1 august. Conform unui „studiu” realizat pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență, România ar putea ajunge în septembrie la 1 milion de cazuri de Covid-19. Potrivit acestuia, numărul de cazuri ar crește cu 54.3% pe săptămână, astfel că în luna august sunt șanse ca România să aibă peste 58.000 de cazuri active și 4.000 de persoane internate în secțiile de Terapie Intensivă.

Redactor: Oana Jărloianu