Crește numărul deceselor din cauza gripei

Crește bilanțul morților din cauza gripei. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul victimelor a ajuns la 51.

Ultimele două persoane care au murit de gripă sunt un bărbat de 83 de ani din judeţul Timiş, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, şi o femeie de 83 de ani din judeţul Ilfov, confirmată cu virus gripal tip B.
Institutul Naţional de Sănătate Publică precizează că cele două persoane sufereau și de alte afecțiuni și nu fuseseră vaccinați.

Zilnic, camerele de gardă sunt pline, mai ales în spitalele de pediatrie, unde ajung mulți copii cu infecții respiratorii, iar la unii dintre ei se confirmă și diagnosticul de gripă.

Potrivit autorităților, este important ca triajul să fie făcut în școli, însă acest lucru nu se prea întâmplă.

În unele spitale au fost intensificate măsurile, de exemplu la Spitalul de Boli infecțioase din Constanța și la Spitalul Județean Sibiu au fost restricționate vizitele. Amintim, de asemenea, că în România au fost confirmate trei cazuri de coronavirus.

Deși a fost testat negativ pentru coronavirus de două ori la rând, tânărul din Gorj, despre care se credea că este primul caz depistat în România, va mai petrece o zi în Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală.

Redactor: Oana Jărloianu