Crește capacitatea de testare pentru SARS-CoV-2 la Constanța

Crește gradul de siguranță al cadrelor medicale din Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, “Sf. Apostol Andrei”, dar și al celor care ajung în această unitate medicală. Conducerea spitalului a intrat în posesia unui nou echipament Real Time PCR.

Ca și primul echipament primit, și acesta dispune de un extractor de acizi nucleici, care este amplificat într-un real time pcr și detectează genele specifice virusului SARS-CoV-2. Prin urmare, de la aproximativ 32 teste pe zi câte se făceau înainte, acum capacitatea a crescut la 64. Acestea se fac exclusiv pentru pacienții internați în spital și nu pot fi efectuate la cerere contra cost.

Unul dintre aparate provine din Coreea de Sud și a fost livrat în luna aprilie, atunci când a fost înființat Laboratorul de Biologie Moleculară, iar cel de-al doilea echipament a fost fabricat în Statele Unite și a fost livrat la începutul acestei săptămâni. Ambele conțin inclusiv reactivi și consumabile. Echipamentele medicale au fost achiziţionate de Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor şi Sindicatul Liber al Navaliştilor Constanţa. Valoarea totală a donaţiei este de aproximativ 200.000 de euro.

Redactor: Oana Jărloianu