A crescut bugetul de vacantă al românilor

Bugetul de vacanţă al românilor, pentru staţiunile din ţară, a crescut semnificativ anul acesta, ajungând la peste 400 de euro de persoană pe sejur. Potrivit studiului unei rețele de agenții de turism, primul semestru al anului 2017 a înregistrat o creștere a vânzărilor de produse turistice, comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut. Altfel spus, românii au început să îndrăgească mai mult plaiurile mioritice, în detrimentul stațiunilor exotice.

Bugetul mediu de vacanţă pentru destinaţiile interne a crescut uşor în acest an până la aproximativ 400 de euro/persoană/sejur, iar acest lucru se datorează creşterii calităţii serviciilor la nivel naţional.

Valea Prahovei și Bucovina rămân în topul preferințelor românilor în ceea ce privește vacanțele pe planul mioritic.

Mamaia – Perla litoralului românesc, rămâne, și anul acesta, favorita turiștilor. Stațiunea Eforie Nord se clasează pe locul doi în urma investițiilor facute de către autoritățile locale dar și a prețurilor atractive.

Potrivit specialiștilor, la jumătatea sezonului estival a fost înregistrată o creștere cu 5 procente a turiștilor veniți pe litoralul românesc, comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea