Cresc taxele la universități

Din toamnă, taxele de studiu cresc din nou, in special la universitățile de stat din țară. Studenții care nu vor prinde un loc subvenționat trebuie să bage adânc mâna în buzunare începând din această toamnă. Mai multe universități din țară au decis să mărească taxele, iar in unele cazuri sumele chiar s-au dublat. La Constanța lucrurile stau ceva mai bine. Conducerea Universității Ovidius asigură studenții că taxele vor rămâne aproximativ aceleași.

La începutul anului studenții ovidieni au avut și ei parte de o surpriză neplăcută. Unele facultăți au mărit taxele cu câteva sute de lei.

Din dorința de a-și păstra studenții, dar și pentru a face față concurenței, universitățile particulare din Constanța nu intenționează să mărească taxele.

La Universitatea de Medicină “Carol Davila”, taxa de studiu a crescut de la 6.000 la 9.000 de lei. Cei care vor să studieze medicină în limba engleză la Universitatea din Oradea vor plăti o taxă de 18.000 de lei, cu aproape 10.000 de lei mai mult faţă de anul trecut.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Victor Nita