Cresc salariile

Vești bune pentru români! Salariul minim brut va creşte începând cu prima lună a anului viitor. Guvernul pregătește o Hotărâre prin care acesta va crește cu 150 lei.

Guvernul lucrează, în prezent, la o Hotărâre prin care venitul minim brut va ajunge la valoarea de 2050 lei. Și asta datorită recuperării considerabile din deficitul la bugetul de pensii care a scăzut cu mai multe miliarde de lei după transferul contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

“În prezent, lucăm la o Hotărâre de Guvern penru majorarea salariului minim începând de la data de 1 ianuarie și acesta va fi de 2.050 de lei. Deja am discutat despre acest lucru săptămâna trecută, când ne-am întâlnit cu patronatele și sindicatele”, a afirmat Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu

Ministrul Muncii a mai susţinut că statul a recuperat considerabil din deficitul bugetului de pensii. Acesta  a scăzut de la 13 miliarde de lei, în 2017, la 4 miliarde de lei în prezent, după transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Prin urmare, conform unui act normativ care urmează să fie elaborat de Guvern, salariul minim ar urma să crească cu 150 de lei în anul 2019 și ar trebui să ajungă la 2.500 până în anul 2022.

Redactor: Oana Jărloianu