Cresc amenzile pentru apelurile false la 112

Se măresc amenzile pentru apelurile false la 112! Sancțiunile contravenționale cresc la un nivel de până la 5 ori mai mare. În cadrul ședinței de Guvern din 27 august, Executivul de la București a adoptat o ordonanță de urgență prin care se înăspresc pedepsele pentru contravenienții care anunță cazuri neadevărate.

Actul normativ care vizează Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență include un pachet mai amplu de măsuri  cu privire la Serviciul 112.

Ordonanța mai prevede și ca operatorii de telefonie mobilă să furnizeze servicii pe cartele PrePay doar după ce colectează datele de identificare ale proprietarului cartelei SIM. Informațiile din buletin vor fi divulgate de furnizorul de telefonie mobilă numai în situația în care se apelează numărul unic 112.

La începutul lunii august, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne  Raed Arafat a afirmat că sistemul Advanced Mobile Location, care permite localizarea rapidă a celor care sună la 112, va fi implementat după ce se va realiza modificarea legislației.

Redactor: Mihaela Țânțaru