Credincioșii din Constanța se pot lăuda cu o biserică cu totul ieșită din comun

Credincioșii din Constanța se pot lăuda cu o biserică cu totul ieșită din comun: nu are nici turle, nici icoane făcătoare de minuni și nici pereți impunători, pictați în fel și chip. Este un lăcaș de rugăciune simplu, amenajat într-un….garaj! Deși spațiul este modest, sunt destule persoane care îi calcă pragul.

În timp ce unii semeni caută să se roage în biserici cât mai mari și impunătoare, că poate așa vor fi auziți mai bine de Dumnezeu, sunt și persoane care au înțeles că relația cu divinitatea nu are nici o legătură cu luxul marilor catedrale. Și, mai mult decât atât, sunt și unii preoți care nu aspiră poziții înalte și parohii din centrul orașului, în virtutea unor mici lăcașuri de cult, modeste dar primitoare, unde oamenii vin bucuroși. O astfel de biserică, dacă îi putem spune așa, a fost înființată în muncipiul Constanța, într-un cartier sărăcăcios, plin de barăci. De fapt, este vorba despre un garaj care a fops preschimbat in casa Domnului.

Deși este vorba despre o bisericuță improvizată, într-un spațiu de numai câțiva metri pătrați, oamenii vin cu inima deschisă și plini de speranță, diferit de cei care merg în marile catedrale.

Deși scandalurile mediatice din jurul fețelor bisericești nu mai contenesc, iar oamenii s-au obișnuit să li se ceară diverse sume de bani pentru biserici, sub formă de contribuție sau îmbrăcând alte forme, la biserica din garaj nu există așa ceva. Preotul care slujește aici ici nu vrea să audă de bani din partea credincioșilor.

Există, însă, și motive de îngrijorare în rândul micii comunități. Arhiepiscopia Tomisului a anunțat că a primit terenul respectiv din partea Primăriei Constanța și urmează a demola barăcile din zonă, inclusiv a lăcașului de cult din garaj, pentru a construi o biserică colosală.

In tot acest timp, parintele Andrei Doru reuseste sa tina pacea si credinta pura in templul lui.

Poate ca oameni din imagini se vor ruga si pentru fratii lor care locuiesc în barăcile învecinate, de la marginea orașului  si poate o minune va face ca buldozerele sa nu treaca peste casutele saracacioase.

Redactor: Daniel Albu