Credinciosii cernavodeni vor avea un nou lacas de cult (VIDEO)

Lucrarile la constructia Bisericii din cartierul Columbia au demarat de cateva luni si se apropie cu paşi repezi de finalizare. Echipa de muncitori este aceeasi care a construit si Manastirea Bârsana din Maramures. Noul lacas de cult din Cernavoda va purta hramul Adormirii Maicii Domnului.

Biserica din Cernavoda este construita in stil maramuresean. Este construita in totalitate din lemn, are o lungime de 24 de metri şi o lăţime de 13 metri. Lacasul de cult va purta hramul Adormirii Maicii Domnului.

Biserica este construită în plan dreptunghiular, iar turla are o inaltime de 24 de metri. Lacasul de cult este compartimentat la interior dupa specificul bisericilor ortodoxe in pronaos,naos si altar iar intrarea se face prin pridvorul de lemn sculptat. Credinciosii din Cernavoda spun ca era necesar sa se construiasca o biserica, mai ales că in cartierul Columbia nu a existat pana acum un lacas de cult.

Locul pe care se inalta biserica a fost sfintit in anul 2008 iar la slujba a participat atunci si Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Fondurile alocate constructiei provin din bugetul local.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Gabriel Niculae