Cozi uriașe la bilete pentru Revelion

Sute de pensionari din Galați au ieșit noaptea trecută în frig și au stat ore în şir la coadă ca să prindă bilete pentru Revelionul organizat de Primărie. Cu talonul de pensie în mână, pentru a dovedi cât de puţini bani primesc lunar, oamenii spun că a meritat aşteptarea. Pensionarii au plătit câte 80 de lei fiecare pentru spectacol și o masă cu peşte, friptură şi şampanie în noaptea dintre ani.

Primii pensionari care și-au dorit un bilet la Revelion au apărut în faţa Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”  din Galați la miezul nopţii. Ei au făcut liste, astfel încât, la ora 8.00 când s-au deschis casele de bilete, să se respecte ordinea sosirii la coadă.

Cei care au venit de la miezul nopții s-au odihnit în mașini. Alții au stat la coadă împreună cu rudele. Toți au spus însă că au fost atrași de prețul bun al biletelor.

Casele de bilete s-au deschis la ora 8.00 și tot atunci au apărut și incidentele. Câteva persoane au încercat să se bage în față, iar cei care au petrecut noaptea în strada s-au revoltat și au chemat o patrulă a Poliției Locale.

Conform regulamentului stabilit de Primaria Galați, au putut sa cumpere bilete persoanele cu pensii nu mai mari de valoarea salariului minim pe economie. Prețul biletului pentru o persoană este de 80 de lei, iar numărul de locuri la petrecerea de la Patinoarul artificial din Galați va fi de 1.150.

Revelionul pensionarilor este organizat în fiecare an de Primaria Galați care suportă o mare parte din cheltuielile cu masa, personalul și artiștii participanți.

Redactor Cristina Niță