Covid-19 a suferit mutații

Vești îngrijorătoare venite de la experții Universității Pekin din Beijing și  ai Institutului Pasteur din Shanghai! Noile tulpini ale virusului Covid-19 sunt contagioase şi mai agresive.

Cercetătorii au anunţat că au descoperit două noi tipuri de coronavirus, care pot cauza de asemenea infecţii severe, fiind mai agresiv decât cel inițial.

Aceștia avertizează că, în analiza lor au examinat o gamă limitată de date și spun că sunt necesare analize ulterioare ale seturilor de date. Potrivit acestora, datele ar trebui să fie mult mai elaborate, pentru a înțelege mai bine evoluţia celor două tipuri nou descoperite. Potrivit datelor, coronavirusul s-a divizat deja în două subtipuri: L și S.

„Analiza noastră sugerează că subtipul S este probabil versiunea originală a SARS-CoV-2. Rezultatele cercetărilor noastre susțin și teoria potrivit căreia subtipul L este mai agresiv decât subtipul S și că intervenția umană a schimbat prevalența subtipurilor L și S la scurt timp după izbucnirea epidemiei”

Studiul vine la scurt timp după ce oamenii de știință de la Universitatea Alberta au făcut un pas uriaș spre dezvoltarea unui tratament pentru COVID-19. Cercetătorii au descoperit că, Remdesivir,  un medicament utilizat pentru a trata Ebola – poate fi eficient și pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus.

Reamintim că, epidemia provocată de noul tip de coronavirus continuă să se răspândească în întreaga lume, asta după ce a trecut de granițele Chinei, locul unde a apărut virusul. Până acum, numărul persoanelor infectate la nivel mondial a ajuns la peste 94.000, iar 3.220 dintre acestea  au decedat.

Precizăm că,la nivelul județului Constanța, la această oră, se află 183 de personane izolate la domiciliu și nu există niciun suspect internat la Spitalul de Boli Infecțioase.

Redactor: Oana Jărloianu