Corpul uman va cunoaște autovindecarea

Corpul uman va cunoaște procesul de auto-vindecare. Oamenii de știință lucrează la un medicament care va permite celulelor nervose să se regenereze.

Specialiștii geneticieni au reușit să descopere capacitatea de auto-vindecare a celulelor. Oamenii de ştiinţă au prezentat un medicament care poate influenţa modul în care se comportă o genă, în organismul pacienţilor cu starea de sănătate deteriorată.

S-a demonstrat faptul că o celulă vecină poate fi stimulată pentru a o repara pe cea cu probleme. Cercetările au fost centrate pe atrofia spinală musculară, o maladie ereditară, care afectează 1 din 6000 de nou-născuţi. Boala este provocată de degenerarea neuronilor motori din cordul spinal. Aceasta determină slăbirea şi atrofierea muşchilor de la picioare, mâini şi trunchi.

Experimentele efectuate asupra unor pacienţi cu atrofie musculară au arătat o vizibilă îmbunătăţire a stării lor de sănătate. Celulele nervoase au fost stimulate să se “repare”, prin intermediul unei terapii.

“Acest proiect demonstrează că e posibil să influenţăm comportamentul genelor, recurgând la medicamente. Metoda descoperită de noi va spori calitatea vieţii pentru bolnavii cu atrofie musculară”, spune prof. Brunhilde Wirth.

Descoperirea va face posibilă vindecarea tuturor bolilor pe care le cunoaștem, în prezent. Speranța de viața a oamenilor va crește considerabil și probabil va fi schimbată și întreaga viziune asupra medicinei.

Redactor: Lavinia Barbu