Coronavirusul a amânat congresul PSD

COVID-19 – virusul ajuns, în cele din urmă, și în România, se pare că are efecte negative și pe scena politică. Din cauza Coronavirusului, social-democrații au anunțat că amână congresul programat în acest sfârșit de săptămână, la București.

Totodată a fost anulată și ședința Comitetului Executiv Național al PSD, programată pentru vineri, 28 februarie.

„Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum și faptul că o parte însemnată a delegaților la congresul PSD, președinți de Consilii Județene, primari, consilieri locali și județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților locale, sunt implicați în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie.

Totodată, decizia de amânare a Congresului a avut în vedere și recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, din toate zonele țării, nu sunt indicate în situația dată.

,,Considerăm că toți cei care sunt implicați la nivel local, în gestionarea amenințării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranța și sănătatea oamenilor, orice alte activități nefiind o prioritate. Este un gest de responsabilitate care ne-am dori să fie preluat de întreaga clasă politică. Prioritari sunt oamenii, nu activitățile sau luptele politice”, se precizează într-un comunicat al PSD.

Social-democrații urmau să își aleagă noua conducere, după demisia Vioricăi Dăncilă. Președintele interimar al formațiunii este, în acest moment, Marcel Ciolacu.

Unele surse din cadrul partidului susțin că, de fapt, motivul real al amânării acestor întruniri îl reprezintă lipsa de cvorum, întrucât mulți psd-iști nu îl vor pe Ciolacu președinte al PSD. Din acest motiv, aceștia urmau să boicoteze alegerile, iar actualul președinte interimar ar fi găsit o scuză elegantă de amânare a acestora.

Redactor: Daniel Albu