Coreea de Nord se pregătește de război

Coreea de NordLumea se află sub amenințarea unui război nuclear. Mișcările regimului de la Phenian pun pe gânduri Statele Unite, care s-au declarat pregătite pentru orice acţiune. A doua rachetă cu rază medie de acţiune a fost mutată și amplasată pe un lansator de rachete mobil.  Potrivit presei sud-coreeane şi japoneze,  pe coasta de est se află o întreagă baterie de rachete de tip Musudan. Surse militare afirmă că un atac iminent s-ar putea produce  pe 15 aprilie, data marcării zilei de naştere a fondatorului regimului nord-coreean Kim Il-sung, care a murit în 1994.
Totodată, autoritățile nord-coreene au cerut evacuarea, până pe 10 aprilie, a tuturor străinilor și a diplomaților  detașați la ambasadele de pe teritoriul Coreei de Nord.

În consecință, conducerea de la Casa Albă și-a luat toate măsurile de precauție pentru a contracara un atac nuclear din partea Coreei de Nord. Situația tensionată dintre cele două state durează de un an, iar  Statele Unite nu s-au arătat deloc surprinse de amenințările Phenianului.

Şefii misiunilor diplomatice ale ţărilor din Uniunea Europeană prezente în Coreea de Nord se vor reuni, sâmbătă, la Phenian pentru a decide o eventuală acţiune de a-şi retrage personalul diplomatic.

Redactor: Raluca Damian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.