Copilă moartă după ce a mâncat fructe otrăvitoare

Tragedie într-o familie din comuna Aliman, județul Constanța. Două fetițe, surori, au mâncat fructe otrăvitoare dintr-o tufă sălbatică. Ele nu aveau de unde să știe că fructele respective sunt toxice, iar în scurt timp li s-a făcut rău. Ambele au fost internate spital, însă, din nefericire, una dintre ele a murit, în timp ce cealaltă se află în comă. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Durere mare într-o familie din localitatea Dunăreni, comuna Aliman. O copilă de numai 4 ani a murit după ce a consumat fructe otrăvitoare, cunoscute în popor sub denumirea ”turbarea câinelui”. Fata provenea dintr-o familie săracă, cu 5 copii, aflați în grija mamei și al căror tată se afla la muncă în străinătate. Totul s-a întâmplat la sfârșitul lunii noiembrie când, aflate la joacă pe afară, 2 surori, una de 4 ani, iar cealaltă de 8 ani, au găsit un copăcel cu fructe care păreau comestibile. Din cauza foamei, fetițele au cules câteva boabe și le-au mâncat. Numai că, în scurt timp, au acuzat dureri de burtă și li s-a făcut rău. Au povestit acasă ce au mâncat, iar mama, care a înțeles despre ce este vorba, și-a luat și ceilalți 3 copii și s-au internat cu toții în spital, pentru investigații. Întrucât starea celorlalți 3 copii era bună, au fost externați împreună cu mama, iar cele două fetițe de 4 și 8 ani au rămas internate la Terapie Intensivă. Numai că marți, 6 decembrie, fetița de 4 ani a murit, iar sora ei mai mare se află în continuare în comă.

Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz, însă este greu de spus dacă este cineva de vină pentru această tragedie.

Cazul tragic din localitatea Dunăreni a intrat și în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Prootecția Copilului Constanța. Autoritățile îndeamnă părinții să-i învețe pe copii ce anume au voie să mănânce și ce anume le-ar putea afecta sănătatea. Acest caz tragic ar putea fi un motiv de introducere în școli și a unor discipline bazate pe reguli de alimentație.

Redactor: Daniel Albu