Copil de cinci ani, înecat în piscină

Pentru o familie din Bucureşti vacanţa pe litoral s-a transformat într-un coşmar după ce copilul lor, de numai de cinci ani, s-a înecat în piscina unui hotel din staţiunea Venus. Micuţul a rămas nesupravegheat şi a căzut în apa de aproximativ doi metri adâncime.

Tragedia s-a produs în timp ce părinţii micuţului se aflau la masă. Copilul de cinci ani a profitat de neatenţia lor şi s-a apropiat de piscină. Martorii spun că baieţelul a văzut o păpușă în bazin. S-a aplecat după ea și a căzut în apă. Când au observat că băiețelul nu se mai întoarce, părinții au dat alarma și l-au căutat prin tot hotelul. Cumplita veste le-a fost dată de un alt copil care le-a spus că l-a văzut în piscină.

Nenorocirea s-a produs puţin după ora 21. Turiştii spun că baieţelul ar fi putut sa ţipe, însă în zadar pentru că nimeni nu l-ar fi auzit din cauza orchestrei din restaurant. Tot martorii susţin că pisicina nu are supraveghetor sau paznic pe timpul nopţii.

Trupul micuțului de cinci ani a fost scos de un turist și a fost chemată o ambulanță.

Medicii au încercat să îl resusciteze, însă eforturile lor au fost în zadar.

Polițiștii au deschis o anchetă, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragedia și dacă a fost vorba despre neglijență din partea părinților. Familia venise din București în vacanță la mare.

In jurul orei  22.30, baietelul de 5 ani a fost declarat mort. Cadavrul a fost depus la Morga Mangalia în vederea efectuării necropsiei şi stabilirea cauzei decesului. Politistii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa.

Redactor: Bogdan Bolojan