Copiii, victimele indiferenței noastre

Societatea se confruntă cu o problemă foarte serioasă și delicată, interesul copiilor pentru școală. Rabat de la această realitate deloc de neglijat, care ne privește pe toți, nu face nici Năvodariul, care a înregistrat rezultate nemaiîntâlnite în sistemul de învățământ de până acum, din păcate, în sens negativ. Urmează un reportaj realizat de colega mea, Sondra Sandu.

În perioada 5-7 martie, au avut loc testările la Simularea Evaluării Naţionale 2018 pentru elevii de clasa a VIII-a. Au trecut două săptămâni și au sosit și rezultatele.Acestea  sunt mai mici decât au fost vreodată, atât la nivel local cât și la nivel național.

Succesul sau insuccesul se naște dintr-o stare, dintr-un interior consolidat sau nu. Rezultatele copiilor noștri reflectă o realitate a societății noastre per ansamblu. Ele au fost numite dezastruoase, asta conducându-ne la următoarea concluzie, societatea este dezastruoasă, iar pentru copii societatea înseamnă adulții și tot printr-o deducție simplă, vina ne aparține nouă, în mare măsură.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet