Copiii sub 3 ani, scoşi de la întreţinere?

Copiii cu vârsta de până la trei ani ar putea fi eliminaţi la calculul întreţinerii apartamentelor. Iniţiatorul proiectului de lege este un senator liberal care consideră irelevant consumul efectuat de aceşti copii pentru includerea lor în costurile de întreţinere ale locuinţelor.

Copiii cu vârstele de până în trei ani ar putea fi scoşi de la întreţinere. Iniţiatorul proiectului, senatorul PNL Dragoş Luchian consideră absurdă includerea micuţilor în costurile de întreţinere calculate de asociaţiile de proprietari. Asta în condiţiile în care nici animalele de companie nu sunt incluse pe această listă.

În condiţiile în care animalele mici de companie (pisici, căţei, etc) nu sunt incluse în rândul consumului pe locuinţă sau apartament/persoană consider absurd să contorizăm cvasi-cheltuielile provocatende bebeluşi pentru buna desfăşurare a asociaţiei proprietarilor de locuinţe”,  se arată în expunerea de motive depusă de parlamentar.

Unii administratori de bloc consideră măsura una inutilă în condiţiile în care doar costurile cu electricitatea, liftul şi femeia de serviciu se împart în funcţie de numărul de persoane din apartament. Măsura ar fi fost utilă cu câţiva ani în urmă atunci când şi costurile reparaţiilor se împărţeau la numărul de locatari.

Locatarii consideră legea una foarte bună, pentru că fiecare ban economisit contează.

Totul este pentru moment la stadiul de analiză. O comisie parlamentară va analiza proiectul, iar dacă va primi undă verde poate ajunge în plen, acolo unde va fi supus votului.

Reporter: Bogdan Bolojan