”Copiii şi Marea”, la cea de a IX-a ediţie

Centrul Cultural „Euxin” din Mangalia găzduieşte, în această perioadă, cea de a IX-a ediţie a expoziţiei de creaţie plastică şi fotografie, cu participare internaţională, COPIII ŞI MAREA.

Proiectul a cuprins, anul acesta, nu mai puţin de 1.786 creaţii plastice, realizate de copii de grădiniţă şi elevi ai claselor pregătitoare şi I-XII,  209 creaţii literare, în limbile română, franceză şi engleză, realizate de elevi ai claselor II –XII, dar şi 165 de fotografii realizate de elevi ai claselor I-XII. Copiii au redat prin intermediul lucrărilor atât frumuseţea peisajului marin, cât şi semnale privind ameninţarea pe care o reprezintă poluarea pentru mediul marin. Elevii participanţi provin din Turcia, Moldova, Polonia, Ungaria, Macedonia, Bulgaria şi Slovacia, precum şi din 32 de judeţe ale ţării noastre, din grădiniţe şi şcoli de stat sau particulare, din şcoli speciale pentru deficienţe motorii sau de auz, precum şi din liceele de artă. Lucrările cele mai bune au fost expuse în foaierul Casei de Cultură.

Membru al juriului care a evaluat calitatea lucrărilor, Gela Ivaşcu, directorul Grădiniţei nr. 3 Mangalia, a felicitat, deopotrivă, talentul artştilor, dar şi munca asiduă depusă de către organizatori pentru acest concurs.

Cele mai valoroase lucrări au fost recompensate cu premii şi menţiuni, spre încântarea celor prezenţi la eveniment.

Marele trofeu «COPIII ŞI MAREA» a fost atribuit, la această ediţie, elevului Iustinian Rîmbu din Ungheni-Moldova,  secţiunea creaţie plastică. Expoziţia va rămâne deschisă în foaierul Centrului Cultural « Euxin » Mangalia până în luna decembrie a acestui an.

Redactor: Mihaela Dubei Marin