Copiii și bătrînii au nevoie de ajutor

Pensionarii reprezintă o categorie socială aparte, în primul rînd datorită vîrstei înainte, cît și a stării de sănătate, de cele mai multe ori precare, precum și a veniturilor extrem de mici din care aceștia trebuie să-și drămuiască bani pentru medicamente și ce le mai rămîne pentru mîncare. La Casa Județeană de Pensii din Constanța sunt înscriși 187.000 de pensionari, cu tot atîtea probleme. O alinare vine la început de an odată cu creșterea punctului de pensie.

Aceeași situație dramatică se regăsește și în centrele de instituționalizare de la malul mării, aici unde se află în evidențe, 1100 de copii. În sprijinul acestora, guvernanți au decis să dubleze alocațiile de hrană și să le mărească pe cele ale copiilor care se află în plasament la rude, după ce părinții au plecat peste hotare încercînd să le facă un viitor mai bun.

Pentru ambele categorii sociale, autoritățile încearcă să acopere nevoile stringente. Cu toate acestea însă, multe problemle rămîn nerezolvate, cum ar fi lipsa unui spital pentru copiii Constanței, precum și a azilelor de bătrîni unde aceștia să poată primi îngrijirile de care au nevoie.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Nicu Cavachi