Copiii de până la 3 ani vor fi scoși de la plata întreținerii

Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților în calitate de for decizional cu 269 de voturi “pentru”. Inițiativa a aparținut fostului senator PNL , Dragoș Luchian.  Legea urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit raportului comun al Comisiei de administraţie publică şi al Comisiei juridice, proiectul de lege are ca obiect exceptarea copiilor minori cu vârsta de până la 3 ani de la calculul cheltuielilor pe consumuri individuale şi de la calculul cheltuielilor pe beneficiari aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari. Vestea a fost bine primită în rândul părinților care, așa cum era de așteptat, se bucură că vor avea o cheltuială în minus.

De asemenea, se prevede modificarea articolului 49 din lege, în sensul majorării termenului de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, de la maximum 20 de zile la maximum 30 de zile. Conform expunerii de motive, legea nr. 230/2007 are o serie de prevederi care pot creşte „inutil” cheltuielile pe consumuri individuale dacă acestea nu pot fi plătite într-un termen de 20 de zile.

Reporter: Camer Niță ; Imagine: Narcis Verdeș