Copiii din centrele de plasament constantene asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna

Ei au inceput sa confecționeze ornamente de Crăciun, pe care le vor expune spre vînzare în cadrul unui târg organizat într-un centru comercial. Din banii stransi vor cumpăra .

Daca cei mai multi dintre copii i-au trimis deja scrisoarea lui Mos Craciun prin care ii transmit ce cadouri isi doresc sa primeasca, copiii din centrele de plasament au inceput sa confecționeze ornamente pentru a le pune in vanzare la traditionalul targ organizat in preajma sarbatorilor de iarna. Pentru că nu dispun de aceleaşi condiţii materiale ca ceilalţi copii, încearcă să-şi procure bani singuri, pentru a-şi îmbunătăţi traiul din internate. Expoziția cu vânzare organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, urmărește ca și micuții abandonați din centrele de plasament să simtă bucuria sărbătorilor .

Copiii viseaza cu ochii deschisi la sarbatorile de iarna si cel mai mult si-ar dori sa petreaca in sanul familiei. Ca orice adolescenti si-ar dori sa primeasca si cadouri si spera din tot sufletul ca obiectele confectionate de ei sa aiba succes la public.

Expozitia se va desfasura pe 19 decembrie intr-un centru comercial din Constanta.Din banii stransi se vor achizitiona obiecte de uz casnic si nu numai pentru fiecare centru de plasament.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes