Copiii de la Micul Rotterdam marginalizați de părinți

Grupul de mămici nemulțumite de aspectul sălii de clasa de la școala nr 29 din Constanța a depus reclamații pe bandă rulantă la Inspectoratul Scolar Județean și anul trecut. Motivul este uimitor. Părinții solicitau să fie mutați în altă clasă copiii care proveneau de la centrul de plasament Micul Rotterdam.

Nu este pentru prima dată când mămicile unor elevi de la Școala nr.29 din Constanța își manifestă nemulțumirile la inspectorat. Inainte de scandalul din această săptămână, al cărui subiect a fost  aspectul sălilor de clasă, același grup de părinți a solicitat in repetate rânduri  transferul la altă clasă, din clasa copiilor lor, a elevilor ce aparțin de Centrul Micul Rotterdam.

Ce uită aceste mămici este faptul că toți elevii au dreptul la educație in mod egal, iar profesorul are datoria morală  de a preda la clasă fără a face diferențe. Problema este că dacă părinții au această atitudine față de niște copiii instututionalizati, care, cu siguranță, nu și-au dorit această soartă, nu este greu de presupus faptul că și copiii lor le vor urma exemplu si se vor considera superiori celor care, până la urmă, le sunt colegi. Să nu uităm, totuși, care este menirea școlii, educația! In ceea ce privește aspectul claselor, ca și in anii precedenți, in această perioadă se fac lucrări de igienizare și reabilitare in sălile de clasă.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes