Copiii de la ”Micul Regat” – aduși în instanță cu plutonul

Dosarul penal deschis în cazul educatoarelor grădiniței ”Micul Regat” continuă cu noi situații inedite până în acest moment. Magistrații insistă să îi audieze pe copiii care au fost maltratați la unitatea de învățământ amintită, fiind emise mandate de aducere cu însoțitor, însă jandarmii desemnați nu i-au găsit pe copii pentru a pune în executare mandatele respective, motiv pentru care Jandarmeria a fost amendată.  

La Judecătoria Constanţa a avut loc, vineri, 14 octombrie, un nou termen de judecată în dosarul ”Micul Regat”. În urma deciziei instanței de la termenele anterioare, copiii care au fost traumatizați de comportamentul și atitudinea educatoarelor inculpate ar fi trebuit audiați, pentru aflarea adevărului.  De remarcat că, așa cum prevede procedura, micuții ar trebui luați de jandarmi cu duba și conduși la instanță pentru a fi audiați. Părinții acestora refuză în continuare să-i supună procedurilor destul de dure pentru vârsta lor, motiv pentru care nici de această dată nu au fost prezenți la audieri.

Se pare că unul dintre copii este bolnav, astfel încât la ședință a participat și medicul care a examinat starea acestuia și a emis o scutire medicală.

Pentru acest motiv, judecătorul instanței de fond a dispus amendarea Inspectoratului județean de Jandarmi Constanța cu suma de 2000 de lei. Astfel a fost stabilit un nou termen, pentru data de 28 octombrie, fiind emise noi mandate de aducere pentru cei mici, care vor fi căutați și aduși în fața instanței de o echipă a Jandarmeriei Române.

De remarcat că insistențele judecătorului care instrumentează acest dosar de a-i supune pe copii procedurilor penale au stârnit indignare în rândul părinților acestora  și al opiniei publice.

Redactor: Daniel Albu