Copiii care au văzut prima oară marea

Pentru majoritatea copiilor, să vadă marea nu mai reprezintă tocmai un vis. Acum, copiii își petrec vacantele in cele mai vestite parcuri de distractie din lume ori pe plajele exotice de pe meleaguri îndepărtate. Nu și cei 36 de copii din centrul de zi din Ploiesti. Pentru ei, până astăzi, Marea Neagră era un vis de neatins. Astăzi,  insa, au ajuns pentru prima oara in viata lor la mare. Totul a fost posibil datorită unei organizatii umanitare si a unei agentii de turism din Romania.

Este greu de descris în cuvinte cât de tare s-au emotionat acesti copii, atunci cand au simtit, pentru prima oară, nisipul sub picioare, iar mai apoi atingerea marii. Copiii au fost adusi la mare in cadrul campaniei „Prima zi la Mare”, desfasurata de o agentie de turism din Romania, împreună cu o organizatie umanitara. Copiii au vârste intre 7 si 14 ani.

După ce au luat contact cu apa, pustii au inceput sa stranga scoici. Unii pentru colectiile personale, altii pentru a le darui parintilor care îi asteapta acasa. Si apoi, din nou bataie cu apa.

Toti cei 36 de copii provin din familii cu situatii materiale dificile, dintr-o comunintate aflata la marginea Ploiestiului,  si niciodata parintii nu si-ar fi permis sa îi aducă, în vacanță, la mare.

Timp de patru zile, copiii vor fi cazati la un hotel din statiunea Jupiter, iar pe lângă balaceala vor mai avea parte si de alte surprize. Ei vor vizita Definariul, Portul Tomis, Cazinoul din Constanţa, dar si Ferma Animalelor de la Mangalia.

Redactor: Paul Alexe