Copii, chemați la instanță

Copiii abuzați la grădinița „Micul Regat” ar fi urmat să fie aduși, în această dimineață, cu mandat la judecătorie numai că jandarmii nu i-au găsit acasă. Din câte se pare ei ar fi fost trimiși de părinți în vacanță pentru a evita o nouă traumă. Părinții cer strămutarea dosarului, însă judecătorul a eliberat un nou mandat de aducere a preșcolarilor pentru următorul termen din dosar.

Premieră în justiția din România. Un judecător din Constanța a cerut aducerea cu mandat la instanță a copiilor care ar fi fost abuzați la grădinița Micul Regat. Copiii sunt însă plecați în vacanță în țară, iar jandarmii nu au avut pe cine să aducă în fața judecătorului. Personalul era totuși pregătit să nu îi traumatizeze pe cei mici.

Judecătorul insistă, însă, cu aducerea copiilor în fața instanței, astfel că a emis un nou mandat pentru viitorul termen al procesului.

Părinții nu sunt de acord cu aducerea minorilor la instanță. Pentru asta, ei au întocmit deja o cerere de strămutare a dosarului.

Părinții care încearcă să îi ferească pe cei mici de trauma procesului riscă o amendă cuprinsă între 500 și 5000 de lei, pentru neprezentarea copiilor la instanță, însă, pentru moment, judecătorul a decis să nu ia o astfel de măsură.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea