Conversaţii telefonice purtate la volan diminuează drastic puterea noastră de concentrare (VIDEO)

Într-o perioadă în care timpul înseamnă bani, orice secundă este esenţială… chiar şi momentele când atenţia noastră ar trebui îndreptată spre cu totul altceva. Şoferii nu fac excepţie, iar convorbirile telefonice la volan au devenit o adevărată modă pe străzile din România. Numărul accidentelor provocate de neatenţia „vorbăreţilor” a crescut considerabil şi oamenii legii avertizează că un astfel de dialog poate fi fatal.

Deşi vorbitul la telefon pare o acţiune care nu necesită prea multă atenţie, în realitate, aceste conversaţii purtate la volan diminuează drastic puterea noastră de concentrare şi, implicit, atenţia la drum.

Pietonii sunt primii care îi trag de mânecă pe şoferi pentru că, în multe cazuri, devin victime întâmplătoare ale accidentelor provocate de neatenţia conducătorilor auto.

În teorie, această părere este împărtăşită şi de conducătorii auto, conştienţi că vorbitul la telefonul mobil le “răpeşte” din atenţie.

În realitate însă, de la începutul anului şi până acum, aproape 2500 de şoferi constănţeni au fost surprinşi de oamenii legii în timp ce vorbeau la telefonul mobil fără un dispozitiv de tip hands-free.

În ultimul an, numărul accidentelor provocate de şoferii care vorbeau la telefonul mobil în timp ce conduceau a crescut cu aproape 100 de cazuri. Dintre acestea, aproximativ o treime s-au soldat cu decese.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.