Controversatul vaccin anti TBC va fi administrat în continuare bebeluşilor (VIDEO)

Peste o sută de nou-născuți au prezentat efecte secundare ca urmare a vaccinării anti-tuberculoză. Ministrul Sănătății, Raed Arafat, susţine că numărul de bebeluşi care au suferit de efecte adverse este în limita normală. În aceste condiții , oficialul a considerat că imunizarea anti-TBC cu vaccinul importat din Danemarca trebuie reluată, după ce experţii străini au concluzionat că produsul nu reprezintă niciun periocol pentru micuţi. Potrivit ministrului, în România au fost vaccinaţi, cu primul lot de doze din Danemarca, peste 136.000 de copii, înregistrându-se 134 de reacţii adverse

Acum însă, mămicile sunt sceptice în ceea ce privește vaccinarea noului născut. Cu toate asigurările date de ministru, cei mai mulți părinți spun că nu vor să îşi asume niciun risc.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a efectuat o analiză amănunţită la sesizarea Ministerului Sănătăţii, iar în urma acesteia s-a stabilit că vaccinul este sigur, iar vaccinarea se va relua imediat. Imunizarea cu BCG a fost oprită săptămâna trecută din cauza numărului mare de copii care au prezentat reacţii secundare.

Reporter: Camer negip ; Imagine: