Controversatul robot Sophia a aterizat la București

Controversatul robot care a amenințat că va distruge omenirea a aterizat la București. Sophia  va primi, mâine, în premieră mondială, primul card de credit oferit unui robot  umanoid.

Celebrul robot umanoid Sophia se află la București, unde își va ridica personal primul său card de credit. Sophia poate imita  gesturile și expresiile faciale umane și este capabilă să răspundă la anumite întrebări și să poarte conversații. Curioșii vor putea interacționa cu robotul vineri, la Sala Palatului, însă în acest moment toate biletele pentru participarea la eveniment au fost vândute.

Robotul este dotat cu inteligenţă artificială și a intrat în istorie după ce anul trecut, a devenit cetăţean al Arabiei Saudite.  Acest lucru a atras multe controverse, ridicând întrebări privind încălcarea drepturilor omului. Au apărut dileme privind dreptul  Sofiei de a vota sau de a se căsători. Unii comentatori se întreabă dacă închiderea deliberată a sistemului poate fi percepută drept o crimă.

Robotul Sophia a fost creat în Hong Kong de compania Hanson Robotics și este celebru pentru amenințarea sa de a distruge omenirea. Întrebată dacă roboţii pot avea conştiinţă şi dacă pot şti că sunt roboţi, Sophia a răspuns: „De unde ştii că tu eşti om?”

Redactor: Isabela Boantă